Boermarke Desserts breidt met de overname haar productie en productportfolio verder uit. Daardoor creëert Boermarke een nog sterkere positie in de markt van zuivelproducten en dan met name de zure producten zoals Griekse stijl yoghurt, 0% vet yoghurt en volle yoghurtproducten zoals hangop en roomyoghurt. Naast het klant & productportfolio en het machinepark behoort tot de overname ook de overstap naar volledig verse melkaanvoer van een tiental eigen boeren.

Boermarke: Eigen melk en eigen boeren

“De overname past perfect in onze groeistrategie voor de komende jaren. Door de uitbreiding van onze productie kunnen we onze klanten in binnen- en buitenland een heel compleet aanbod zuivelproducten bieden”, meldt Reynier Varvik, CEO bij Boermarke. “Daarnaast zijn we ook trots op de overstap die we gaan maken naar verse melk van eigen boeren en het bijbehorende duurzaamheidsprogramma Duurzame Weidezuivel”, vervolgt Varvik. De planning is om alle activiteiten behorend bij de overname medio mei te integreren op de huidige locatie van Boermarke in Enschede.

Over Boermarke

Als familiebedrijf produceert Boermarke al meer dan 30 jaar verse zuivelproducten. Vol passie maken ze dagelijks, samen met 150 collega’s, de lekkerste producten. De oorsprong ligt in dagverse zuivel en ijs en inmiddels maken ze ook de lekkerste producten op plantaardige basis. In 2018 introduceerde Boermarke met succes Everyday IceCake, als eerste concept onder een eigen merknaam.