Enschede, 18 november 2020 – Zuivelproducent Boermarke neemt per 1 december het concept Yoghurttap over van zuivelproducent De Zuivelmakers. Van dit bewezen concept staan inmiddels honderden yoghurttaps verspreid op verschillende plekken in Nederland, bijvoorbeeld in de horeca, catering, retail en bij tankstations.

 

Met de hygiënisch afgesloten yoghurttap kan men ultra-verse yoghurt aftappen en eventueel garneren met muesli, saus of granen. Dit kan bijdragen aan gezonde voeding op bijvoorbeeld de werkplek en bovendien brengt de yoghurttap een aantal milieuvriendelijke voordelen met zich mee. Zo is er sprake van plasticreductie, want de yoghurt kan in eigen (afwasbaar) servies afgevuld worden. Daarnaast valt deze ultra-verse yoghurt binnen het duurzaamheidsprogramma Duurzame Weidezuivel; hierin wordt gewerkt aan een beter leefklimaat voor mens en dier.

 

In mei 2019 heeft Boermarke de zuivelproductie van De Zuivelmakers overgenomen. Een onderdeel van deze overname was de productie van de ambachtelijke yoghurt voor de reeds bestaande yoghurttaps. Met het overnemen van de yoghurttaps kan Boermarke het totale concept invullen; van het produceren van de yoghurtvullingen tot de verkoop en distributie van de yoghurttaps.