Woerden, 30 november 2020

Boermarke, een toonaangevende producent van verse zuivelproducten, is een exclusieve samenwerking aangegaan met MULTIVAC, specialist in verpakkings-, verwerkings-, etiketteer- en kwaliteitscontroleoplossingen. Boermarke gaat een geheel nieuwe productielijn voor plantaardige kazen opzetten, MULTIVAC levert hiervoor een processing- en verpakkingslijn op maat.

Reynier Varvik, directeur van Boermarke, over de samenwerking met MULTIVAC: “Voor ons was het na de eerste verkenningen na deze zomer snel duidelijk: MULTIVAC is de standaard in de markt op dit gebied. MULTIVAC heeft ons bij de hand genomen en ontzorgt ons volledig door de juiste totaaloplossing te bieden om onze plantaardige kaas te beschermen en de houdbaarheid te verlengen. Dat sluit aan bij onze plannen om in de loop van volgend jaar de productiecapaciteit verder uit te bouwen en plantaardige kazen op de markt te brengen die aan onze eigen hoge eisen voldoen. Begin 2021 gaan wij dagelijks 10 ton plantaardige kaas produceren. Een hoogwaardig product dat zeker een plaats gaat veroveren in diverse verkoopkanalen.”

De praktijk

Mart de Koning, Manager Sales bij MULTIVAC, over de toepassing van de machines bij Boermarke: “Voor de productie van plantaardige kaas leveren wij een MULTIVAC dieptrekmachine die blokken verpakt. Deze blokken worden gedeeld en aangeboden aan de MULTIVAC Slicer S 800, gekoppeld aan een MULTIVAC R 235 dieptrekverpakkingsmachine. De kaas zal op vier sporen aan de slicer S 800 worden aangeboden om vervolgens porties van 200 gram shingled met een vast gewicht te produceren. Een checkweger controleert het gewicht direct na het slicen. Als een portie buiten het ingestelde gewicht valt, wordt het automatisch uit het proces gehaald, zonder verstoring van het inleggen.”

Houdbaarheid
Op de SB 620 worden de porties ‘inline’ voor de dieptrekverpakkingsmachine gelegd. “Onze verpakkingsmachine vervaardigt daarna consumentenverpakkingen met een tempo tot wel 80 verpakkingen per minuut. De combinatie van het inline proces, verpakking en product zorgt voor een houdbaarheid van minimaal 60 dagen. Daarnaast levert MULTIVAC voor de verpakkingen volledig recyclebaar materiaal. Na de verpakkingsprocedure volgt de gewichtscontrole en wordt het eindproduct voorzien van een prachtig passend etiket.”

Totale plaatje

Mart de Koning: “Wij zijn erg blij met het vertrouwen van opdrachtgever Boermarke, en werken graag mee aan de verdere doorontwikkeling van hun nieuwe productielijn. Wij leveren en produceren hiervoor de gehele lijn, compleet met verpakkingsmateriaal. Van het slicen, verpakken, controleren tot het etiketteren.” Reynier Varvik: “MULTIVAC begrijpt wat onze wensen en doelstellingen zijn op het gebied van productie en veilig verpakken van onze plantaardige kaas. Ik kijk daarom uit naar een vruchtbare en duurzame samenwerking.”

Boermarke is geen onbekende op het gebied van plantaardige producten. Niet voor niets is de missie van meer dan 30-jarige bedrijf: mensen verantwoord laten genieten op elk moment van de dag. Boermarke produceert diverse plantaardige vers- en ijsproducten op basis van kokos, haver, soja en amandel voor diverse grote merken en afnemers. Door de toevoeging van productie van plantaardige kaas kan Boermarke een nog breder assortiment aan producten leveren.

MULTIVAC ontwikkelt verpakkingsoplossingen op maat die van belang zijn voor de klant en zorgt daarnaast voor passende ondersteuning bij de groei, innovatie en het duurzame succes van het bedrijf. MULTIVAC, wereldwijd actief, onderhoudt goede relaties met haar klanten en steekt veel energie in het behoudt van een duurzame relatie.